7
be.be9
atat8
en2Engels210
frfr11
lulu4
enMattress factory1
nlMatrassenfabriek3
deMatratze Fabrik
be .nl .de .eu .fr .lu .at

Welkom bij Mattresses Factory - Matrassenfabrikant, voor al uw matrassen en matras op maat

 

Meten matras op maat.

Voor een juiste meting geeft u de binnenmaten van het bed door. Als u ruimte wilt voor het instoppen van bijv.  een hoeslaken/dekbed dan brengt u zelf 1cm in lengte en breedte in mindering op de binnenmaten van het bed.
Wij maken de matras aan de hand van de door u doorgegeven maten en/of tekening.
Wij houden dus geen rekening met instopruimte, dit doet u zelf.
Bij antieke bedden adviseren wij u om op 3 plaatsen in lengte en breedte op te meten.
Het kan voorkomen dat het bed niet meer helemaal recht is en zo voorkomt u dat het matras te groot of te klein wordt.
Voor kinderenbedden met een bedrand: als het matras 1 a 2 cm hoger is dan de eventueel aanwezige bedrand (instap gedeelte bed), is het voor uw kind fijner om in en uit te stappen van het bed.

De matrashoogte is mede afhankelijk van de situatie (lage bedrand, hoge bedrand, max. hoogte etc.).
Voor volwassenen geeft 17cm een betere ondersteuning dan 14cm of dunner.


Meten matras met 1 schuine zijde.

U meet de binnenmaten van de bak waar de matras in ligt. Als het matras niet is ingezakt dan kunt u de maten van de matras doorgeven. Loopt de schuine zijde rond dan hebben wij een mal van papier of het oude matras als voorbeeld nodig. Loopt het als 1 schuine lijn en bij D een beetje rond dan hebben wij voldoende aan onderstaande maten.
U kunt onderstaande tekening als voorbeeld gebruiken. Houdt u rekening dat wanneer het matras uit 2 soorten materialen bestaat  (Bijv. traagschuim met koudschuim) het belangrijk is om te weten waar de schuine zijde zit. Immers traagschuim dient dan aan de bovenzijde te zitten.

 

Anders maakt het niet uit waar de schuine zijde zit. Dus bij uw matras kan de schuine zijde op een andere plaats zitten dan op onze tekening.
Als u de maat van E niet weet maar de andere maten wel dan is E automatisch correct.

Wij kunnen een matras met 1 schuine zijde ook in 2 delen maken.
Matras 1:  Rechthoekig matras, lengte x breedte maten zijn nodig
Matras 2: Matras met 1 schuine zijde, u geeft de maten van de tekening door.

Bedbodem.

Bestaat de bodem uit gebogen latten dan blijft de hardheid gelijk aan de hardheid van het matras die u in onze showroom heeft uitgeprobeerd. Heeft u rechte latten of een houten plaat als bodem dan ligt het altijd iets harder. Bij een houten plaat adviseren wij voldoende gaten voor de ventilatie en bij latten maximale ruimte tussen de latten 3 a 4 cm. Bij een grotere ruimte tussen de latten kunt u het beste een extra lat(ten) plaatsen en/of een jute vilt matrasbeschermer plaatsen.

 

                         CFK Vrij                     Matras op maat                    Made in Holland                     Garantie                    Snelle levering