7
be.be9
atat8
en2Engels210
frfr11
lulu4
enMattress factory1
nlMatrassenfabriek3
deMatratze Fabrik
be .nl .de .eu .fr .lu .at

Het grootste assortiment van de Benelux

Welkom bij Mattresses Factory - Matrassenfabrikant, voor al uw matrassen en matras op maat

Matrassen

Polyether matrassen: Dit is een goede basis matras voor kinderen en volwassenen. Het is de goedkoopste type polyurethaan schuim. Het polyetherschuim kan gemaakt worden met veel of weinig lucht per kubieke meter. Dat wordt aangegeven met het soortelijk gewicht (SG).
Een matras met indicatie SG20 heeft schuim dat 20kg per kubieke meter weegt, en is een matras die relatief snel hardheid verliest en weinig ondersteuning geeft. Een matras van SG40 is duurzamer, veerkrachtiger en comfortabeler.
Onafhankelijk van het soortelijk gewicht kan polyetherschuim in stugge en soepele varianten gefabriceerd worden.
SG25 : gewichstklasse tot 50kg.
SG30 : gewicht tussen 50 - 70kg.
SG40 : gewicht tussen 70 - 90kg.

Koudschuim matrassen: Koudschuim heeft een open celstructuur hierdoor is de lucht en vocht ventilatie beter in vergelijking met een polyether matras. Koudschuim is gelijk aan latex alleen heeft koudschuim een betere lucht en vocht ventilatie.
Het is orthopedisch verantwoord liggen, door de hoge veerkracht komt doorzakken van het matras komt haast niet voor en de levensduur is veel langer dan een polyether matras. De term 'koudschuim' is afgeleid van de term 'cold cure moulding': schuim dat in niet verwarmde vormmallen wordt geproduceerd.
De juiste benaming voor koudschuim is eigenlijk High Resilience (HR) schuim, ofwel schuim met hoge veerkracht. Koudschuim of HR schuim heeft van nature een enigszins onregelmatige, open celstructuur waardoor het materiaal zeer goed ademt en goed vocht afvoert. Kuilvorming komt bij koudschuim niet voor. Het materiaal is zeer veerkrachtig, en biedt een hoog comfort gekoppeld aan een lange levensduur.
Voor matrassen wordt vaak een kwaliteit van SG35 gebruikt tot een SG65 voor de beste meest duurzame matrassen of oplegmatrassen. HR schuim is ook vlamvertragend.

Traagschuim matrassen:
Wat is traagschuim? Het is een bijzonder soort visco-elastisch schuim, men noemt ook wel Nasa-schuim. De oorsprong van dit materiaal ligt in de ruimtevaart industrie. In de jaren zeventig werd er door Nasa veel onderzoek gedaan naar ruimtepakken die optimaal drukverdelend werkten. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat traagschuim de optimale drukverdeler is. In ziekenhuizen en rolstoelen wordt dit soort schuim vaak toegepast.
Traagschuim werkt als volgt. Als u op het matras gaat liggen dan neemt deze uw lichaamsvorm helemaal over . Als u van het matras afgaat dan neemt deze langzaam weer zijn eigen vlakke vorm weer in.
Traagschuim neemt dus onder invloed van uw lichaamsgewicht en lichaamswarmte de vorm van uw lichaam aan. Het schuim reageert dus ook op de omgevingstemperatuur, met name in de winter is het verstandig na aanschaf van een traagschuim matras deze te laten acclimatiseren.
Als de slaapomgeving koud is dan wordt de matras in eerste instantie als hard ervaren, nadat de matras uw lichaamstemperatuur heeft overgenomen wordt deze wel weer zachter.Door de lichaamstemperatuur vormt het materiaal zich naar de lichaamscontouren, waardoor het gewicht van de slaper goed verdeeld wordt over het contactoppervlak en er nagenoeg geen drukpunten zijn.
Dit is het grote voordeel van traagschuim: het draagt bij aan een goede doorbloeding en daarom wordt het gebruikt in ziekenhuismatrassen ter voorkoming van decubitus. Draaien op een traagschuim matras kan moeizaam gaan omdat er geen tegendruk is.
Traagschuim kent een hoge warmte-isolatie en ventileert matig bij hoge dichtheden.

Matrassen dienen regelmatig in de lengte en breedte gekeerd te worden, bij voorkeur per twee weken.
Een goede matrasbeschermer tussen de lattenbodem en matras beschermd uw matras en isoleerd en neemt /voert de vocht af.
Een matras met een afritsbare hoes betekend niet dat deze op 90 graden gewassen mag worden tenzij dit specifiek bij de produktomschrijving vermeld staat.
Bij een te hoge temperatuur kan de hoes krimpen en beschadigd raken.
Wanneer er niets bijstaat is de maximale handwas 30 graden. Houdt u rekening dat er een rits aan zit, de hoes dient dan beschermd te worden tijdens het wassen. U dient altijd een matrasbeschermer op de matras te gebruiken om de matrastijk te beschermen tegen bijv. urine, vocht en andere zaken waardoor de matrastijk en matras vies kan worden.
Bijv. Urine en andere zaken kunnen tevens door de matrastijk gaan, waardoor de matras in zijn geheel niet schoon te krijgen is. U dient dus altijd een matrasbeschermer te gebruiken voor alle matrassen. Gebruikt u geen matrasbeschermer dan zijn wij niet aansprakelijk voor de gevolgschade zoals boven omschreven.

Artikelen 1 tot 15 van 200 in totaal

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

Artikelen 1 tot 15 van 200 in totaal

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

                         CFK Vrij                     Matras op maat                    Made in Holland                     Garantie                    Snelle levering